Skip to main content

Nieuws

Online trainingen voor vrijwilligers

De Humanitas Academie ontwikkelt trainingen voor de Humanitas vrijwilligers en beroepskrachten, maar ook online openbare trainingen die iedereen kan volgen. Vijf van deze openbare trainingen zijn herzien én er is een nieuwe training toegevoegd.

De openbare trainingen zijn sinds 2017 beschikbaar voor iedereen die wat wil bijleren. Vaardigheden die je altijd kunt gebruiken, zoals het bewaken van je grenzen en leren omgaan met emoties. Inmiddels hebben meer dan 20.000 mensen de trainingen gevolgd. 

Om de trainingen, die zo'n twintig minuten duren, up-to-date te houden is er een aantal herzien. De trainingen zijn nu nog leuker om te volgen door het gebruik van andere werkvormen, toegevoegde video's en meer toegankelijke teksten. De kern van de trainingen is natuurlijk overeind gebleven. Het gaat om de trainingen: 

  • Grenzen stellen 
  • Netwerken versterken 
  • Empowerment. Focus op eigen kracht 
  • De kracht van een goed gesprek  
  • Omgaan met emoties 

NIEUWE TRAINING! De reddersdriehoek. De challenge van Humanitas voor de buur over dit onderwerp bleek zo populair dat we ook een training over dit onderwerp hebben opgenomen in ons aanbod. 

Daarnaast zijn ook de openbare trainingen Eenzaamheid, Stress en Rouwen in coronatijd nog steeds te volgen. 

> Kijk voor meer informatie op Trainingen voor iedereen

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen geven we je een aantal praktische handvatten. Daarmee maken we de Humanitas Academie niet alleen relevant voor onze vrijwilligers, maar voor heel Nederland.

> Klik op deze link voor de openbare trainingen. Deel ze vooral met anderen!