Skip to main content

Nieuws

Onze toolkit en diensten zijn er speciaal voor u!

Zoals u weet bieden we alle vrijwilligersorganisaties bij VenloSupport vele diensten en een goedgevulde toolkit. In deze toolkit vindt u zaken die nodig zijn in het dagelijks runnen van een vrijwilligersorganisatie. Met deze tools ondersteunen we vrijwilligersorganisaties in de breedste zin. Klik hier voor de toolkit

Daarnaast bieden we nog veel meer diensten aan:

ONZE DIENSTEN NOGMAALS OP EEN RIJ

Vertrouwenspersoon voor Vrijwilligers
Overal waar mensen met elkaar in contact zijn kunnen spanningen voorkomen in de omgang: een misverstand, een uit de hand gelopen ruzie, een dreigend conflict, ongewenste humor of een niet prettig aanvoelende aanraking. De beleving van gewenste en ongewenste omgang is voor iedereen verschillend. Jij bepaalt wanneer die grens is overschreden.

> Meer info staat op onze pagina van PVOV, klik hier

Klachtencommissie
Soms ontstaan er ongewenste situaties. Momenten waar u zich ongemakkelijk of echt niet prettig bij voelt. U kunt er zelfs ziek van zijn. Natuurlijk wilt u dit dan kenbaar en bespreekbaar maken bij uw organisatie. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Om goede en onafhankelijke ondersteuning te bieden, heeft het PVOV een vertrouwenspersoon en een klachtencommissie geformeerd.

Maak via deze link Klachtencommissie (platformvrijwilligers.nl) kennis met de leden van de klachtencommissie. Klachten kunnen kenbaar worden gemaakt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze secretaris zal uw bericht uiteraard vertrouwelijk in behandeling nemen.

Fondsen werving
Inmiddels hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met een fondsenwerver die organisaties ondersteunt bij het aanvragen van fondsen. Via de Toolkit komt u bij de handreiking rond de werkwijze en de formulieren
voor ondersteuning bij het werven van Fondsen

Goed geregeld certificaat NOV
Vrijwillige inzet goed geregeld. Wist je dat de methodiek "Vrijwillige Inzet Goed Geregeld" er is voor álle organisaties die met vrijwilligers werken? Zowel voor vrijwilligersorganisaties als beroepsorganisaties die werken met vrijwilligers. Dit online instrument is dé gids om jouw vrijwilligersbeleid te optimaliseren. Bovendien kan je organisatie het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behalen, waardoor de buitenwereld ziet dat jullie vrijwilligerswerk top-notch is! Het PVOV heeft twee opgeleide adviseurs voor het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed geregeld. Wil je meer weten en je organisatie naar een hoger niveau tillen, laat het ons weten! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer info en details vind je op de website van  Vrijwillige Inzet Goed Geregeld | NOV - Platform Vrijwillige Inzet (klik op de link!)

Informatie en advies
Heb je vragen rond andere regelingen/onderwerpen o.a WBTR, stichtingsvormen, samenwerking, PR, subsidies etc. Neem gerust contact met ons op en we zoeken samen naar de goed antwoorden/oplossingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TOOLKIT
De lijst van tools wordt telkens aangepast. Deze keer uitgebreid met:

  • Calamiteitenplan
  • PR & Communicatie plan

Andere tools:

  • Tips om vrijwilligers te werven
  • Hoe behoud je je vrijwilligers
  • Omgangsregels sociale veiligheid
  • Declaratieformulier vrijwilligers
  • Tips hoe met social media te starten
  • Slecht-nieuws-gesprek vrijwilliger
  • Voortgangsgesprek vrijwilliger
  • etcetera

Onze complete lijst staat:

hier (klik op de link)