Skip to main content

Nieuws

POSITIEVE KOERS VRIJWILLIGERSWERK

Brief aan vrijwilligersorganisaties:

Geachte bestuurders van vrijwilligersorganisaties in de gemeente Venlo,

Met optimisme en vastberadenheid willen wij u op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen omtrent de financiële ondersteuning van het Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo (PVOV) door de gemeente Venlo. In onze brief aan de gemeenteraad van Venlo, bijgevoegd voor uw referentie, leest u dat de financiële steun momenteel niet wordt voortgezet.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, hebben wij als PVOV besloten om ons te laten leiden door de positieve reacties en steunbetuigingen die we hebben
ontvangen. Ondanks de uitdagingen blijven wij vol overtuiging doorgaan met onze missie om vrijwilligersorganisaties in de gemeente Venlo te ondersteunen, zowel in 2024 als in de daaropvolgende jaren.

Venlo telt meer dan 500 vrijwilligersorganisaties die zich inzetten op diverse terreinen, zoals sport, cultuur, zorg en maatschappelijke activiteiten. Onze stad bloeit dankzij ruim 30.000 actieve inwoners, variërend van de burger die zijn straat schoonhoudt tot de vrijwilliger die wekelijks kwetsbare medeburgers ondersteunt of jeugdactiviteiten begeleidt. Als PVOV koesteren wij het belang van deze diverse inzet en begrijpen wij dat zij samen de sociale basis van onze samenleving vormen.

Hoewel we momenteel wellicht slechts 60% van onze oorspronkelijke plannen kunnen realiseren, verzekeren wij u dat wij ons voor de volle 100% blijven inzetten! Onze prioriteit blijft het behouden en versterken van het vrijwillig bestuurlijk kader van vrijwilligersorganisaties in de gemeente Venlo.

Wat kunt u van ons verwachten?

  1. Ondersteuning: Wij bieden advies, informatie en hulp bij diverse zaken, zoals
    het werven van vrijwilligers, het opzetten van vrijwilligersbeleid, vertrouwenspersoon- en klachtencommissiediensten, fondsenwerving,
    ombudsmanondersteuning, administratieve ondersteuning via ons programma LASSO en een Toolkit voor vrijwilligersorganisaties
  2. Informatieavond: In januari 2024 organiseren wij een informatieavond over de handleiding "inzet Fondsenwerver";
  3. Vitaliteitsonderzoek: Wij starten een vitaliteitsonderzoek onder alle Venlose vrijwilligersorganisaties om inzicht te krijgen in wensen en knelpunten. Samen willen wij ons beleid verder ontwikkelen;
  4. Service Center: Samen met u willen wij het service center van VenloSupport verder ontwikkelen op basis van de resultaten van het vitaliteitsonderzoek in 2024.
  5. Bewustwordingscampagne: In samenwerking met andere partijen zetten wij een bewustwordingscampagne op gericht op de samenleving om het belang van vrijwilligerswerk te benadrukken.
  6. Doorontwikkeling Platform: Samen met vrijwilligersorganisaties willen wij het Platform doorontwikkelen tot een breed gedragen organisatie voor en door vrijwilligers.

Wij nodigen u uit om, indien u ondersteuningsvragen heeft, te reageren op deze brief of met ons in gesprek te gaan over onze plannen. Uw input is waardevol en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ons initiatief. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Duizenden vrijwilligers dragen bij aan een gezond, veilig en levendig Venlo. Samen vormen wij de kern van een bloeiende gemeenschap.


Met vriendelijke groet,
John Bongarts, voorzitter
Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo (PVOV)

STEL UW VRAAG!

Wij nodigen u uit om, indien u ondersteuningsvragen heeft, te reageren op deze brief of met ons in gesprek te gaan over onze plannen. Uw input is waardevol en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ons initiatief.

> Neem contact met ons op!


Duizenden vrijwilligers dragen bij aan een gezond, veilig en levendig Venlo. Samen vormen wij de kern van een bloeiende gemeenschap.

Met vriendelijke groet,
John Bongarts, voorzitter
Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo (PVOV) &  VenloSupport